Beroepen


Warning: Illegal string offset 'width' in /var/www/vhosts/zornweb.nl/subdomains/myf/httpdocs/wp-content/themes/meat-your-future/functions.php on line 97

Warning: Illegal string offset 'height' in /var/www/vhosts/zornweb.nl/subdomains/myf/httpdocs/wp-content/themes/meat-your-future/functions.php on line 101

Warning: Illegal string offset 'width' in /var/www/vhosts/zornweb.nl/subdomains/myf/httpdocs/wp-content/themes/meat-your-future/functions.php on line 97

Warning: Illegal string offset 'height' in /var/www/vhosts/zornweb.nl/subdomains/myf/httpdocs/wp-content/themes/meat-your-future/functions.php on line 101

Warning: Illegal string offset 'width' in /var/www/vhosts/zornweb.nl/subdomains/myf/httpdocs/wp-content/themes/meat-your-future/functions.php on line 97

Warning: Illegal string offset 'height' in /var/www/vhosts/zornweb.nl/subdomains/myf/httpdocs/wp-content/themes/meat-your-future/functions.php on line 101

Warning: Illegal string offset 'width' in /var/www/vhosts/zornweb.nl/subdomains/myf/httpdocs/wp-content/themes/meat-your-future/functions.php on line 97

Warning: Illegal string offset 'height' in /var/www/vhosts/zornweb.nl/subdomains/myf/httpdocs/wp-content/themes/meat-your-future/functions.php on line 101
Productiemedewerker
Productiemedewerker
Productiemedewerker
Verkoopmedewerker
Winkelslager
Slager-worstmaker
Slager-worstmaker
Slager-worstmaker
Slager-traiteur
Slager-traiteur
Chef
Chef
Chef

Taken:

  • Vlees bewerken (snijden, portioneren, gehakt mengen/draaien, enz.)
  • Vlees verpakken
  • Kwaliteit van het vlees controleren
  • Productieruimte schoon houden
  • Machines bedienen

Loopt bij jou ook altijd het water in de mond als je al die lekkere producten ziet liggen in de toonbank van de slagerij? Dat is precies de bedoeling van de productiemedewerker, die alle vleesproducten netjes klaarmaakt om in de toonbank te leggen. Jeroen is productiemedewerker: ‘Elke dag is anders, want elke dag moeten er andere producten worden gemaakt’. Jeroen maakt allerlei soorten vlees, zoals slavinken, satés, schnitzels, tartaartjes en hamburgers. Hij weet precies hoe hij de stukken vlees die binnenkomen in de slagerij moet bewerken. ‘Elke dag probeer je de toonbank zo mooi mogelijk in te richten. Met verse producten waar de klanten dol op zijn.’ De productiemedewerker is een vakman. Dat zie je bijvoorbeeld aan zijn gereedschap. In de slagerij zijn veel soorten messen en ander gereedschap om vlees te bewerken en te verwerken tot allerlei vleesproducten. Jeroen vindt het leuk dat hij in een wat kleinere slagerij werkt: ‘We werken met een klein team en het is altijd gezellig. We werken hard, maar maken ook veel lol met elkaar.’


Taken:

  • Klanten helpen
  • Vlees portioneren
  • De winkel netjes houden
  • Toonbank bijvullen

‘Werken in een slagerij is superleuk. Zeker vlak voor de feestdagen, zoals Kerst of Pasen, want dan is het extra druk. Dan is het keihard werken geblazen’ Dit vertelt Sylvia, verkoopmedewerkster in de slagerij van haar vader. Als verkoopmedewerker weet je veel van vlees, om zo de klanten goed advies te kunnen geven. Bijvoorbeeld over hoe ze het kunnen bereiden of er lekkere hapjes van kunnen maken; waar het vlees vandaan komt of welk vlees ze bij een bepaalde allergie wel of niet kunnen eten. Je gaat om met veel verschillende mensen, waardoor geen dag hetzelfde is. Ook zorg je ervoor dat de toonbank er altijd netjes uitziet, daarmee verleid je als het ware de klant. En als iemand bijvoorbeeld om shoarmavlees vraagt, vertel je dat je ook knoflooksaus en shoarmabroodjes verkoopt, dat brengt klanten op een idee.

Winkelslager
Taken:

  • Recepten bedenken en uitproberen
  • Vlees bewerken
  • Productieplanning maken
  • Medewerkers aansturen
  • Meedoen aan vakwedstrijden

Michael is slager. ‘Slager is een beroep waar veel vakmanschap bij komt kijken. Je moet precies weten hoe een dier in elkaar zit. Waar welk soort vlees zit. Waarvoor je het kunt gebruiken en hoe je het moet bewerken en bereiden.’ Een slager moet bovendien heel vakkundig met zijn gereedschap kunnen omgaan: ‘Een runderlap kun je zo snijden dat hij op je bord komt te liggen als een dure biefstuk. Als je het verkeerd snijdt, wordt het minder waard.’ vertelt Michael. Een slager moet niet alleen verstand hebben van het snijden en bewerken van vlees, maar ook van de inkoop van bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal, kruiden en sauzen. Ook moet hij veel weten van wetten en regels die met hygiëne te maken hebben. En hij moet goed kunnen omgaan met mensen. Michael zegt: ‘Je moet weten hoe je het je klanten naar de zin kunt maken. Ik ben voortdurend bezig het de klant plezierig en aangenaam te maken, en te verrassen. Daarom hebben we regelmatig nieuwe producten in onze winkel.’

Worstmaker
Taken:

  • Worsten en vleeswaren maken
  • Recepten bedenken en uitproberen
  • Machines bedienen en onderhouden

Vaak wordt in de slagerij één dag in de week worst gemaakt. Dit is niet zo eenvoudig, daarom hebben sommige slagers of productiemedewerkers zich gespecialiseerd tot worstmaker. De worstmaker moet de juiste soorten vlees mengen en hier kruiden of andere ingrediënten aan toevoegen om een lekkere worst te kunnen maken. Hij bedenkt vaak zelf nieuwe recepten. Het is goed om unieke producten te kunnen verkopen in de slagerij, hier houden klanten van. Ze komen dan speciaal voor die ene lekkere worst naar de slagerij.


Taken:

  • Recepten bedenken en uitproberen
  • Maaltijden en buffetten klaarmaken
  • Creatief met vlees zijn

Jacqueline is traiteur: ‘Ik wilde graag iets doen met eten en koken. Zo ben ik traiteur geworden.’ Een traiteur bedenkt en bereidt kant-en-klaarmaaltijden, zoals stamppotten, soepen, salades, gourmet- en barbecueschotels en luxe hapjes voor feesten en partijen. Als traiteur ben je creatief. Je bedenkt namelijk veel gerechten zelf. Dit laat je bijvoorbeeld proeven aan collega’s, zodat je het recept nog een beetje kan aanpassen om het nog lekkerder te maken. Om traiteur te worden, moet je gevoel voor smaak, combinaties en koken hebben. En je moet heel nauwkeurig zijn. Alles moet altijd op precies dezelfde wijze gemaakt worden vanwege de smaak. Je moet goed weten hoe je met groenten moet omgaan en hoe je vlees kunt klaarmaken. Ook moet je weten welke kruiden je kunt gebruiken en hoe je sauzen maakt. Zo kunnen de klanten smullen van jouw gerechten.


Taken:

  • medewerkers begeleiden en aansturen
  • voorraad bijhouden
  • aanbiedingen bedenken
  • bedenken welk vlees er verkocht gaat worden
  • planning maken

Robin is chef in de slagerij. Hij is een paar jaar slager geweest en wilde verder groeien. Daarom is hij chef geworden. Een chef weet niet alleen alles van vlees, maar weet ook hoe je leiding moet geven aan medewerkers. Hij plant wat er wanneer moet gebeuren en zorgt ervoor dat de medewerkers weten wat er van hen wordt verwacht. Als er problemen of vragen zijn, kunnen ze altijd bij de chef terecht. Daarnaast is de chef veel bezig met de klant, want om winst te kunnen maken, heeft de slagerij tevreden klanten nodig. Daarom bedenkt de chef vaak aanbiedingen om klanten te trekken. Ook bedenkt hij welk vlees hij het beste kan inkopen. In de zomer verkoopt de barbecueworst bijvoorbeeld goed, terwijl in de winter de rookworst voor bij de stamppot populair is. Hier houdt de chef allemaal rekening mee.