Recepten

Sis Kebab
Lunch-biefstuk
De Club Sandwich
Sis Kebab

Sis Kebab

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 takjes peterselie (verse, fijngehakt)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 150 g feta (in 16 blokjes)
  • 2 eetlepels olie (arachideolie)
  • snufje zout
  • snufje peper (vers gemalen)
  • 8 spiesen

Bereidingstijd: 35 minuten

Bereiding

  1. Kneed in een kom het gehakt met knoflook, peterselie, paneermeel, paprikapoeder, zout en peper door elkaar tot een goed geheel.
  2. Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen. Rijg aan elke spies 2 blokjes feta. Vorm van 1 deel gehakt met natte handen een gehaktworst van 15 cm om een spies met feta. Maak op deze wijze ook de andere gehaktspiesen. Bestrijk de gehaktspiesen met (arachide)olie.
  3. Grill de gehaktspiesen op de BBQ aan beide zijden goudbruin en gaar.

Lekker met Turks brood en boerensalade met tomaat, komkommer en uienringen.

biefstuk-in-de-pan

Lunch-biefstuk

Ingrediënten:

  • 8 sneetjes casino wit
  • 4 kogelbiefstukken van 150 gr.
  • Peper en zout uit de molen
  • 100 gr bakboter
  • Aluminiumfolie

Aantal personen: 4

Hoe ga je te werk?

  1. Haal de biefstukken 3 kwartier van tevoren uit de koelkast
  2. Leg een bord in heet water
  3. Kruid de biefstukjes zoals gewenst, voordat je de pan op het vuur zet
  4. Breng de koekenpan op temperatuur
  5. Doe de boter in de pan (om te checken of de pan warm genoeg is, gooi een druppeltje water in de pan en als die gelijk verdampt is ’t goed)
  6. Laat de boter op temperatuur komen, maar niet verbranden
  7. Doe de biefstukjes één voor één in de pan en houd ze in beweging
  8. Bak ze eerst rondom bruin aan en zet dan het gas wat zachter zodat het niet te hard gaat
  9. De gaarheid bepaal jezelf, hou rekening met de dikte
  10. Haal de biefstukjes eruit, leg ze op het warme bord en dek ze af met aluminiumfolie zodat ze tot rust kunnen komen gedurende 5 minuten
  11. Haal ondertussen vier sneetjes brood door het braadvocht in de pan
  12. Leg de biefstukjes op een sneetje brood en leg het andere sneetje erop
club-sandwich

De Club Sandwich

Wat heb je nodig?

  • 75 g fricandeau (kalfs of varkens)
  • 2 eetlepels guacamole (avocadosaus vers of uit pot)
  • 2 eetlepels boter
  • 4 plakjes bacon
  • 1 tomaat in plakjes
  • 2 witte boterhammen
  • 2 bruine boterhammen
  • 4 blaadjes sla
  • cocktailprikkers

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Hoe ga je te werk?

  1. Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Smeer boter op 1 bruine boterham en snijd schuin doormidden. Beleg met sla. Verdeel hierover de fricandeau. Bestrooi licht met zout en peper.
  3. Smeer guacamole op 1 witte boterham en snijd schuin doormidden. Beleg met tomaat. Leg deze op de fricandeau.
  4. Dek de sandwiches af met de laatste bruine boterham. Leg de bacon erop en prik een cocktailprikker door de sandwich.

Eet smakelijk!